Voinko saada lainaa jos luottotietoni ovat menneet?

Valitettavasti vastaus on: Tuskin saat.

Ei edes uudet vippipaikat myönnä pikalainaa jos luottotiedot on mennyt.

Monesti kuulee väitteen siitä että joku on saanut lainaa ilman luottotietoja, sitten kun asiaan perehdytään tarkemmin, käy ilmi että luottotiedot ovatkin kunnossa.

Asian selventämiseksi muutama tärkeä seikka:

Luottotietojaan ei menetä jos:

  • Maksaa laskun myöhässä.
  • Saa maksumuistutus kirjeen.
  • Saa kirjeen perintätoimistolta.

Luottotietojen menettäminen edellyttää lähes aina tuomioistuimen päätöstä, eli jos menetät luottotietosi, se kyllä ilmoitetaan sinulle selvästi, että nyt ne on menneet.

 

Miksi jotkut ihmiset sanovat saaneensa lainaa ilman luottotietoja?

Ehkä jos luottotiedoissa olevat merkinnät ovat tarpeeksi vanhoja, ja nykyinen taloustilanne lainanhakijalla on sen verran hyvä, että pikalainaa voidaan myöntää.

Tai sitten tarkoituksena on rahastaa vielä muutama euro tekstiviesti kuluja, kunhan vaan saadaan ihmiset hakemaan pikavippi netistä, vaikka sitä ei heille myönnettäisikään.

Itse en ainakaan vielä ole törmännyt yhteenkään pikalainaa myöntävään yritykseen, jonka sivuilla sanotaan että myönnämme lainaa heti myös luottotietonsa menettäneille.

Eli loppujen lopuksi tämä kysymys on sellainen johon tuskin koskaan saadaan sitä ainutta, oikeaa ja lopullista vastausta.

Yksi keino selvittää asia on hakea lainaa järjestelmällisesti jokaisesta paikasta mitä löytyy, kannattaa kuitenkin siinä vaiheessa varmistaa että itse lainan hakeminen on maksutonta.

Ja taas toisaalta, jos lainaa tarvitsee ja luottotiedot on menneet, niin auttaako jokin yksittäinen muutaman tonnin lainan saaminen ihan oikeasti?

Kannattaa mielummin käyttää se energia mikä menee lainan hakemiseen johonkin hyödylliseen, kuten esimerkiksi töiden hakemiseen.

Ylipäätänsä jos on sellaisessa elämäntilanteessa, jossa kuukausittaiset tulot ei riitä, kannattaa seurata tarkasti mihin ne rahat oikein menee, näin pystyy karsimaan turhia menoja ja sitä kautta saa rahat paremmin riittämään seuraavaan tilipäivään.

Jos taas tilanne on sellainen että palkka on niin pieni että sillä ei pärjää, ei kannata jäädä siihen työhön jolla ei itseään elätä.

Kysy työnantajaltasi palkankorotusta, etsi toinen työ illoiksi tai viikonlopuiksi tai vaihda päätoimista työpaikkaasi.

Jos et ole menettänyt luottotietojasi niin kannattaa jatkossakin maksaa laskunsa ja lainansa ajoissa, näin välttää omien luottotietojen menemisen.

Jos taas luottotietosi ovat menneet, niin ajattele asiaa niin että otat siitä opiksesi ja et anna näin käydä enää toisen kerran, ei hyödytä vaipua synkkyyteen, ei ne luottotiedot ikuisesti ole menetetty.

 

Lainaa luottotiedottomalle

Olemassa olevista lainapalveluista ei irtoa lainaa ilman luottotietoja, tämä ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä.

Mistä siis voisi saada pikalainaa maksuhäiriöiselle?

Ainut tapa saada lainaa kun luottotiedot ovat menneet, on lainata rahaa omilta vanhemmilta tai muilta perheenjäseniltä tai tuttavilta.

Voit sopia heidän kanssa pienestä lainasta, mutta muista maksaa laina takaisin, juuri mikään ei ole tehokkaampi tapa rikkoa välejä läheisiin ihmisiin kuin se, että lainaat heiltä rahaa ja jätät sen maksamatta.

Jos haet lainaa yksityiseltä ihmiseltä, tehkää siitä edes jonkinlainen lainasopimus paperille.

Lainsopimukseen olisi hyvä laittaa edes seuraavat tiedot:

  • Lainanantajan nimi, osoite ja henkilötunnus.
  • Lainanottajan nimi, osoite ja henkilötunnus.
  • Lainasumma euroina.
  • Koska laina on annettu? (päivämäärä ja vuosi)
  • Koska laina maksetaan takaisin? (päivämäärä ja vuosi)
  • Kuinka paljon maksetaan takaisin euroina.
  • Todistajien nimet ja allekirjoitukset.